Kampanjer ​​​​​ -  Presentshopen  -  New Wave Profile  -  Maila oss ​​​​​​​
Hem | Profilkläder | Ekologiska kläder

Ekologiska kläder

Vill ditt företag eller din förening göra skillnad?  Vill ni visa att ni tänker långsiktigt även vad gäller profilkläder?


Då kan vi rekommendera kläder tillverkade av ekologisk bomull. Det finns många orsaker till att välja ekologiskt, men oavsett om ni väljer profilkläder från oss av ekologisk bomull eller vanlig konventionellt odlad bomull så trycker vi med miljöcertifierade färger (utan pvc och ftalater), som är godkända av GOTS (Global Organic Textile Standard).
​​​​​​​
Använd gärna detta kontaktformulär om du har frågor angående ekologiska kläder med tryck. Vi är experterna och står till din tjänst.

VARFÖR VÄLJA KLÄDER TILLVERKADE AV EKOLOGISK BOMULL?

Bomull är ett material som ger tåliga, sköna och billiga kläder. Det är dock en gröda som kräver stora mängder vatten, så mycket vatten att över hälften av världens bomullsodlingar är konstbevattnade. Det går åt mellan 10 och 17 kubikmeter vatten för att odla ett kilo bomull, vilket kan orsaka stora miljöpåfrestningar om bomullen odlas i ett område där det inte finns god tillgång på vatten.

Bomull växer långsamt och utsätts ofta för insektsangrepp, vilket har lett till att det används en stor mängd kemikalier inom bomullsindustrin. Både arbetare, natur och miljö utsätts för de farliga kemikalierna.

Ekologisk bomull kännetecknas av att den odlas utan kemiska bekämpningsmedel, utan konstgödsel och utan genmodifierade organismer. Den är certifierad och kontrollerad. Ofta är ekologisk bomull kopplad till olika typer av miljöförbättrande program eller åtgärder för att förbättra arbetsförhållanden för de som arbetar med bomull.

Genom att välja ekologiskt gör du därmed stor skillnad, både för miljön och människor.

Rita Paparitzou1Rita Paparitzou1
Rita Paparitzou

HAR DU FRÅGOR? - PRATA MED EN EXPERT PÅ EKOLOGISKA KLÄDER!

Även om våra hemsidor är mycket informativa så kan det vara svårt och ibland förvirrande att ta till sig all information. Du får gärna ringa oss om du inte vill använda kontaktformuläret.
Rita: 031-340 99 92  (är den som tar hand om alla ordrar och också den som kan mest om olika klädmärken)
Erland: 031-340 99 93  (Är backup till Rita vad gäller ekologiska kläder och dessutom den som vet mest om olika certifieringar mm).
Erland-HallbergErland-Hallberg
Erland Hallberg

BESTÄLL EKOLOGISKA KLÄDER HOS OSS!

Hitta sköna och snygga t-shirts, pikéer, sweatshirts, hoodis eller andra typer av plagg i vårt sortiment. Vi har Sveriges största utbud av ekologiska och rättvisemärkta profilkläder. Här nedan hittar du några bra förslag som du enkelt kan beställa online. Missa inte att fler förslag finns på fördjupningssidor och att man kan bläddra i online-kataloger för de klädmärken som vi valt för bra plagg med ekologisk bomull eller annan miljömässigt bra textil. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor. Kontaktformulär!