Kampanjer ​​​​​ -  Webbshopen  -  New Wave Profile  -  Maila oss ​​​​​​​
Hem | Profilkläder | Ekologiska kläder

Ekologiska profilkläder

Vill ditt företag eller din förening göra skillnad?  Vill ni visa att ni tänker långsiktigt även vad gäller profilkläder?


Då rekommenderar vi kläder tillverkade av certifierad ekologisk bomull. Viktigt är också att det är kläder av hög kvalitet som ger lång hållbarhet.
Välj ekologiskt i första hand men oavsett om ni väljer profilkläder från oss av ekologisk bomull eller vanlig konventionellt odlad bomull så trycker vi med miljöcertifierade färger (utan pvc och ftalater), som är certifierade av GOTS (Global Organic Textile Standard). Ett betydligt mer hållbart alternativ än de färger som oftast används för textiltryck. 
Här är en bild på en kille som bär ekologiska profilkläder eller eco-kläder.Här är en bild på en kille som bär ekologiska profilkläder eller eco-kläder.
Ekologiska profilkläder

Köp plaggen från oss som vi trycker eller broderar.

Gå in under våra informationmssidor nedan för att hitta några specialutvalda plagg som vi verkligen tycker håller måttet på alla sätt. T-shirts, pikéer, sweatshirts och hoodtröjor har vi gjort särskild undersidor om.
Längre ner på sidan hittar du länkar till ett urval av andra typer av plagg som är med ekologisk bomull eller med återvunnet material som man hittar i vår webbshop.
Ja, ekologisk bomull har blivit dyrare och dyrare med åren eftersom efterfrågan ökar. Vi tycker det är bra eftersom de som odlar denna bomull får mer betalt.
Trots det kommer ni hitta mycket prisvärda plagg om ni beställer från oss.
Önskar ni hjälp så kontakta någon av oss säljare och rådgivare.

VARFÖR VÄLJA KLÄDER TILLVERKADE AV EKOLOGISK BOMULL?

Bomull är ett material som ger tåliga, sköna och billiga kläder. Det är dock en gröda som kräver stora mängder vatten, så mycket vatten att över hälften av världens bomullsodlingar är konstbevattnade. Det går åt mellan 10 och 17 kubikmeter vatten för att odla ett kilo bomull, vilket kan orsaka stora miljöpåfrestningar om bomullen odlas i ett område där det inte finns god tillgång på vatten.

Bomull växer långsamt och utsätts ofta för insektsangrepp, vilket har lett till att det används en stor mängd kemikalier inom bomullsindustrin. Både arbetare, natur och miljö utsätts för de farliga kemikalierna.

Ekologisk bomull kännetecknas av att den odlas utan kemiska bekämpningsmedel, utan konstgödsel och utan genmodifierade organismer. Den är certifierad och kontrollerad. Ofta är ekologisk bomull kopplad till olika typer av miljöförbättrande program eller åtgärder för att förbättra arbetsförhållanden för de som arbetar med bomull.

Genom att välja ekologiskt gör du därmed stor skillnad, både för miljön och människor.

Har du frågor? 
Prata med en expert!

Även om våra hemsidor är mycket informativa så kan det vara svårt och ibland förvirrande att ta till sig all information. Du får gärna ringa oss om du inte vill använda kontaktformulären.
Rita Paparitzou1Rita Paparitzou1
Rita Paparitzou
Rita
Expert på ekologiska kläder!
Epost: textil@mera.se
031-340 99 92  
Susanne
Expert på ekologiska kläder!
Epost: profil@mera.se
031 -340 99 95
Mikael
Expert på ekologiska kläder!
Epost: present@mera.se
031 -340 99 97

BESTÄLL MILJÖKLÄDER MED TRYCK HOS OSS!

Välj ekologiska profilkläder med tryck och ta ansvar för vår miljö. Hitta sköna och snygga t-shirts, pikéer, sweatshirts, hoodis eller andra typer av plagg i vårt sortiment och profilera er med det senaste inom profilkläder genom att handla våra ekologiska alternativ. Vi har Sveriges största utbud av ekologiska och rättvisemärkta profilkläder där många plagg är certifierade med Svanen, Fairtrade, GOTS och OEKO-Tex. Våra priser är mycket prisvärda och vi har en stor kollektion. Handla av oss redan idag!