Kampanjer ​​​​​ -  Webbshopen  -  New Wave Profile  -  Maila oss ​​​​​​​
  
Hem | Märken | Scoutmärken

Scoutmärken

Hos oss beställer du scoutmärken av högsta kvalitet, till lågt pris och med garanterat säkra leveranser.

Med 35 års erfarenhet av märken har vi blivit den ledande leverantören av lägermärken, hajkmärken inom scoutrörelsen. Sedan över 25 år tillbaka är det vi som tar fram alla officiella dräktmärken till Scouterna. Tusentals olika serier har vi tagit fram och vi kan med all rätt kalla oss experter på scoutmärken!

ALLTID SCOUTRABATT

Scoutkårer, distrikt, läger och enskilda scoutgrupper kan beställa märken från oss men viktigt att komma ihåg är att vi INTE har märken från Scoutshopen till försäljning. Vi gör inte heller kopior av dessa officiella dräktmärken. Men fråga oss gärna om råd för vi har bra koll även på historiska märken.
Vår scoutrabatt är uppdelad i tre steg beroende på vilket samarbete ni vill ha med oss. MÅNGA scoutkårer och scoutdistrikt har upptäckt att vi är en mycket bra leverantör till annat än "bara" märken.

RABATTSATSER

4% rabatt. Enda villkoret för denna rabatt är att ni är en scoutgrupp av något slag samt att vi  i framtiden får visa upp märket ni tar fram på våra sociala medier samt tala om att ni har beställt.  
Uppge koden: SC1986A.

6% rabatt. Villkoret för denna rabatt är ovanstående plus att ni visar upp märket på scoutkårens Facebooksida alternativt Instagram. Ni ska också skriva att märket kommer från www.mera.se (så att en länk uppstår) och använda hashtag #meraprofil.
Uppge koden: SC1986B.

10% rabatt på märken. VIP-kund. Bli VIP-kund hos oss genom att lägga upp en länk på er hemsida till mera.se. Denna länk ska ligga kvar i minst ett år. I och med denna rabatt blir ni VIP-kund hos oss och har även minst 5% rabatt på övrigt sortiment. Läs mer nedan om att samla sina inköp!
Uppge koden: SC1986C.
Exempel på scoutmärken som vi tagit fram till kårer, läger och hajkerExempel på scoutmärken som vi tagit fram till kårer, läger och hajker
Scoutmärken

ENKELT ATT BESTÄLLA

Det är väldigt enkelt att beställa och bäst fungerar det när man använder ett av de beställningsformulär som vi har. Vi har ett för broderade märken, ett för vävda märken och ett för tryckta märken. Det är tre olika tekniska möjligheter för tygmärken och priserna skiljer inte mycket. Vet du inte skillnaden på de olika typerna så börja med att kolla bildspelet nedan.
Prislistorna hittar man på respektive huvudsida. Följ dessa länkar:
Broderade märken
Vävda märken
Tryckta märken.
Var inte rädd för att beställa även om du är osäker. Vi kommer att gå igenom allt och kolla att allt fungerar. Vi kontaktar dig och reder ut oklarheter.
Du får ALLTID en orderbekräftelse med mail med alla priser etc oftast samma dag eller nästa arbetsdag.
OBS! Vi gör alltid ett provmärke som du får en bild på innan slutproduktion.
Och glöm inte att ange rabattkoden när ni beställer. Ingen kod = ingen rabatt.

BASKUNSKAPER TYGMÄRKEN

Mycket av vår arbetstid går åt för att ge support till de som ska beställa. Vi tycker det är mycket trevligt och vet att det resulterar i många fina ordrar.
Vanligt är det också att beställaren får "bakläxa" på originalet för att hen inte har koll på det mest elementära vad gäller tygmärken. Gör därför dig själv tjänsten att kolla igenom bildspelet innan du beställer och önskar scoutrabatt. Har du koll på hur stor texten blir på ditt märke? Går den att läsa som broderat eller vävt? Vilken form och vilken typ av kant ska märket ha? Hur många färger är det i märket?
Och det viktigaste av allt - ska det vara ett broderat, vävt eller rent av ett tryckt märke och vad är det för skillnad egentligen?
Håll muspekaren över bilden så stannar bildspelet.

EGNA PATRULLMÄRKEN MM

Läs här om Scouternas riktlinjer för att ta fram egna patrullmärken, intressemärken, bevismärken mm. Vi hjälper gärna till.
 • bildspel_tygmarken_01
 • bildspel_tygmarken_02
 • bildspel_tygmarken_03
 • bildspel_tygmarken_04
 • bildspel_tygmarken_05
 • bildspel_tygmarken_06
 • bildspel_tygmarken_07
 • bildspel_tygmarken_08
 • bildspel_tygmarken_09
 • bildspel_tygmarken_10
 • bildspel_tygmarken_11
 • bildspel_tygmarken_12
 • bildspel_tygmarken_13
 • bildspel_tygmarken_14
 • bildspel_tygmarken_15

TRYGG LEVERANTÖR

Vi har varit leverantör av tygmärken i 35 år nu och det var 1986 som vi för första gången tog fram till ett scoutläger efter att ha varit leverantör av knappar i många år och även ha gjort sångboken Mera Sång och lekboken Mera Lek. Sedan dess har det blivit många märken. I början satte vi upp ett märke av varje serie på tavlor och några av dessa tavlor ser du bild på här. När tavlorna inte fick plats på väggarna längre och nymodigheten "internet" tog över blev det ett litet digitalt arkiv. Är du intresserad av att se gamla scoutmärken kan du hitta en del här.  Sedan blev det så mycket märken att vi inte ens hann med att dokumentera alla, även om vi nu försöker lägga upp så mycket märken som möjligt på särskild Facebook-sida för scoutmärken. Gilla gärna den!
Det var historia men under åren har vi blivit scoutkårernas största leverantör av tygmärken, något som vi är mycket stolta över. Konkurrenter finns och har kommit och gått. Mera Märken finns kvar som en trygg och pålitlig leverantör.
 • Scoutbadges 01
 • Scoutbadges 02
 • Scoutbadges 03

BRODERADE SCOUTMÄRKEN - EXEMPEL

 • scout_brodyr_01
 • scout_brodyr_02
 • scout_brodyr_03
 • scout_brodyr_04
 • scout_brodyr_05
 • scout_brodyr_06
 • scout_brodyr_07
 • scout_brodyr_08
 • scout_brodyr_09
 • scout_brodyr_10
 • scout_brodyr_11

VÄVDA SCOUTMÄRKEN - EXEMPEL

 • scout_woven_01
 • scout_woven_02
 • scout_woven_03
 • scout_woven_04
 • scout_woven_05
 • scout_woven_06
 • scout_woven_07

TRYCKTA SCOUTMÄRKEN - EXEMPEL

GILLA "MERA SCOUTMÄRKEN" PÅ FACEBOOK! 

SMARTA SCOUTKÅRER, DISTRIKT OCH LÄGERGÅRDAR SAMLAR SINA INKÖP HOS OSS

Det finns mycket att tjäna på att ha oss som leveratör för alla sina märken. Samla era inköp hos oss och glöm inte att vi är mycket duktiga på annat än bara tygmärken, pins och medaljer. Några exempel kommer här:

MÄRKEN

Självklart beställer man alla tygmärken från oss. Ni får bra pris på alla nya märken ni ska ta fram under året och extra bra pris på märken som återbeställs år efter år. Extra sugna är vi på återkommande märken som köpts från annat håll tidigare. Ni behöver bara låna oss ett märke så ser vi till att det kopieras OCH förbättras, vilket många gånger är möjligt. 

KLÄDER MED TRYCK OCH BRODYR

Vi har billiga t-shirts men också snygga tröjor i hög kvalitet. Det vi framförallt är duktiga på är kläder med ekologisk bomull. Vi är det enda tryckeriet i Sverige som kan trycka och leverera T-shirts som är certifierade med Bra Miljöval.
Många tror att vi "bara" håller på med märken men inte minst profilkläder är en viktig del i företaget.
​​​​​​​

GIVEAWAYS

Många tror att man inte behöver småprylar med tryck på men sanningen är att de flesta ändå har behov av det och använder det regelbundet, många gånger utan att tänka på det. Ta en titt i vår webbshop där du hittar tusentals artiklar. Eller kanske behöver ni kåsor med tryck på?

PROFILERING

Nästan alla föreningar måste då och då visa upp sig och sin verksamhet på ett snyggt sätt. Vi tar fram flaggor, skyltar, banderoller och mycket annat.

TRYCKSAKER

Vi tar fram visitkort, medlemskort och inte minst medlemstidningarna till mycket konkurrenskraftiga priser, har vi förstått.

MERA MÄRKEN - MERA PROFIL & REKLAM
-scoutrörelsens leverantör sedan 1986


RABATT
Är ni VIP-kund med 10% rabatt på tygmärken (se ovan) så har ni minst 5% på vårt övriga sortiment. I samband med att vi gör samarbetsavtalet för rabattkoden SC1986C kommer ni att få mer information om hur det fungerar.

TIPS PÅ ANDRA PROFILPRODUKTER SOM VI TAR FRAM TILL SCOUTERNA


Har du frågor? - Prata med en märkesexpert! 


Även om våra hemsidor är mycket informativa så kan det vara svårt och ibland förvirrande att ta till sig all information. Du får gärna ringa oss om du inte vill använda kontaktformuläret.

badge@mera.se
Kristina
(Huvudansvarig för märken).
 badge@mera.se
​​​​​​​
031 -340 99 96
Erland
(Har oftast helgjour via mail).
 badge@mera.se
​​​​​
Susanne
(Backup sommartid och ekonomi).
 badge@mera.se
​​​​​

SCOUTHALSDUKAR

Många scoutkårer tar fram sina halsdukar via oss eftersom vi kan leverera hög kvalitet på både halsduk och tryck.

Svensktillverkade halsdukar

Dessa sys upp efter beställning och minsta antal är 50 st. Halsduken är 100 cm (längsta kant) och 70 cm på övriga kanter. 100% bomull av den lite kraftigare kvalitet som är vanlig i Sverige på scouthalsdukarna. Tyg finns i MÅNGA färger.
Halsdukarna kan i samband med sömnad förses med enfärgade kantband eller specialvävda band med mönster.
På vårt tryckeri kan vi trycka er logga (miljöcertifierade färger) eller brodera direkt i halsduken. Vi kan också applicera ett tygmärke eller transfertryck bak på snibben om ni hellre önskar det.
OBS! Även om ni syr upp halsdukar på egen hand så kan vi hjälpa er med tryck, brodyr eller applicering.
Många variabler = svårt att göra en prislista = kontakta oss så tar vi fram pris.

Utlandstillverkade halsdukar

Eftersom vi i Sverige har en lite annorlunda tradition vad gäller våra halsdukar än vad man upplever när man är utomlands på läger så är det inte så vanligt i Sverige med halsdukar tillverkade i utlandet. Våra svensksydda scouthalsdukar är dessutom väldigt konkurrenskraftiga prismässigt och inte minst för att de inte kräver dyra transporter. Önskar man halsdukar med tryck över hela halsduken är det dock utlandsproduktion som gäller.

METALLMÄRKEN

Alla Scouternas förtjänstmärken har vi tagit fram. Metallmärken i form av "pins" är också ganska vanligt på scoutskjortorna nuförtiden. Något som dock är mindre vanligt är böjbara metallmärken som man fäster på sitt bälte eller stav. När det är stora läger förekommer det att det finns att köpa för de som samlar. Bilden nedan har vi lånat från vår tillverkare i Kina som gör mycket till den amerikanska marknaden. Särskild sida om pins finner man här

BÄLTEN

Det mest kända bältet som vi tar fram i scoutsammanhang är "Explorer Belt". Dett bälte har vi fått äran att ta fram i många år och vi har också fått ta fram till andra länder som arrangerar denna vandring.
Vi har leverantörer som kan ta fram alla typer av "Belt Buckles". Inget man dock kanske gör i alltför små upplagor pga pris för verktyg mm.

KÅSOR

Ni har väl inte missat att vi trycker kåsor av olika varianter. En så vanlig produkt hos oss att vi har en särskild sida om detta som man finner här.

MULTILUVOR

Multiluvor, "buffar", tubhalsdukar är också en mycket vanlig produkt som vi tar fram till föreningar som gillar friluftsliv. Även denna produkt har en egen sida som man finner här.