Kampanjer ​​​​​ -  Webbshopen  -  New Wave Profile  -  Maila oss ​​​​​​​
Hem | Profilkläder | Original textil

Original textil

För alla former av tryckta produkter krävs ett bra original för att det ska bli ett bra resultat. 


Det finns ett uttryck i branschen som säger "Skit in - skit ut" och det stämmer tyvärr vädigt bra. Mindre "handpåläggning", typ 5 -10 minuter, ingår i alla beställningar men efter det debiteras kostnaden efter tidsåtgång. Vi hinner dock mycket på tio minuter och vi kan också i förväg beräkna och offerera kostnaden för att bearbeta originalet. Vi är dock inte i första hand illustratörer utan snarare bra på att få originalen tryckvänliga. 

TRYCKVÄNLIGA ORIGINAL SCREENTRYCK

Vanligaste typen av textiltryck är direkttryck med den så kallade screentrycksmetoden, där man trycker med våt färg och med hjälp av schabloner. Varje färg trycks för sig och vi kan trycka upp till åtta färger om så behövs på plagget.
Vi enfärgstryck räcker det med svartvitt original i god upplösning. Vid flerfärgstryck är det viktigt att man kan göra en separering av färgerna på ett bra sätt. Bäst och enklast är det då om man har ett så kallat vektoriserat original. De kan skickas som eps-, ai-, pdf- eller liknande format men tänk på att alla eps- eller pdf-filer automatiskt INTE är vektoriserade. Läs gärna mer om vektorgrafik här.
Glöm inte att vektorisera även typsnittet innan ni skickar in originalet.

TRYCKVÄNLIGA ORIGINAL DIGITALTRYCK

Digitaltryck på textil är inte så vanligt men vi använder tekniken vid digitalt transfertryck. Då går det bra med en punktuppbyggd bild i god upplösning (helst minst 200 dpi) och antalet färger har ingen betydelse.
Photoshop-fil (psd) är bäst men det går även bra att använda komprimerade format som jpg eller png.
Vi vill INTE ha original i form som word-, powerpoint- eller publisherfiler.
Tveka inte att kontakta oss om du behöver ha hjälp eller råd! 

PMS-FÄRGER

Vilken färg man ska trycka med vid screentryck anges med så kallad PMS-färg. En digital färgskala hittar man via knapp eller denna länk.

LADDA UPP STORA FILER

Det går oftast bra att skicka original i ett vanligt mail till oss på textil@mera.se men om filen är större än 10Mb kan det ibland vara enklast att ladda upp filen direkt till vår server och sedan meddela oss att den finns där.